Parterapi

Der kan være mange årsager til, at par har vanskeligheder i deres forhold. En af grundene for børnefamilierne er ofte et enormt hårdt program, hvor der er meget lidt tid til hinanden.

De hyppigste grunde til, at par kommer for at få hjælp, kan være, at de har oplevet så store indbyrdes konflikter, at de er bange for, at dette på sigt kan føre til at deres forhold ikke kan holde.


Andre er kommet til det punkt, hvor de er lige før en skilsmisse og gerne vil have hjælp til at redde forholdet.

For andre igen kan parterapien være det sted, hvor man kan få hjælp til en nogenlunde tålelig skilsmisse, så det går mindst muligt ud over dem og deres evt. børn. Hvis det kan lykkes at få noget af det gode fra forholdet med sig videre i livet og huske, hvad det var man engang elskede og faldt for hos den anden, er det af uvurdelig betydning, selvom det ofte er smertefuldt ud over den sorg og skuffelse, som det altid er, når noget man har ønsket sig og håbet på, har vist sig ikke at kunne holde.


I kampen for at bevare forholdet har man ofte mistet det positive og gode, og dette er ikke godt at leve videre på, hverken for en selv eller eventuelle børn.